Het Grote Songfestival Boek

Muziek in het algemeen.

Moderator: Lidwien

Het Grote Songfestival Boek

Berichtdoor a3 » 24 maart 2015, 22:37

Bij uitgeverij Just Publishers is vandaag, 24 maart 2015, verschenen:

Het Grote Songfestival Boek
door Richard van de Crommert en Dave Boomkens

Achter de schermen van het songfestival: de roddels, de liedjes, de deelnemers, de jurken, de geheimen en nog veel meer.

Met een voorwoord door lifestyle-journaliste Fiona Hering

Deelden Ronnie Tober en Cliff Richard dezelfde kleedkamer? En bestaat er een toverformule om het festival te winnen? Het Grote Songfestival Boek biedt naast een uniek overzicht van zestig jaar Songfestivalgeschiedenis een onthullende blik achter de coulissen van deze grote televisieshow. Na de hoge noteringen van Ilse DeLange, Waylon en Anouk is het Songfestival populairder dan ooit. In 2013 keken er meer mensen naar dan naar de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Wij hopen dit voorjaar tijdens het Eurovisie Songfestival in Wenen massaal op een glansrijke vijfde zege voor Nederland, waar Trijntje Oosterhuis ons land vertegenwoordigt. Want op 22 maart is het alweer veertig jaar geleden dat ons land won met Ding-a-dong van Teach-In. En eerlijk is eerlijk, dat is alweer zo lang geleden...

Het festival groeide door de hoge noteringen van Ilse DeLange, Waylon en Anouk van ‘guilty pleasure’ tot salonfähig en trekt wereldwijd ruim 190 miljoen kijkers. Na zestig kleurrijke jaren is het de hoogste tijd voor een kijkje achter de schermen van de grootste televisieshow ter wereld.

De auteurs spraken talloze oud-deelnemers, maar ook discjockeys, delegatieleiders, dirigenten en natuurlijk tientallen fans. Zo vertellen o.a. Getty Kaspers, Cornald Maas, Lenny Kuhr, Ronnie Tober, Greetje Kauffeld en Harry van Hoof zeer openhartig wat zij tijdens het Songfestival meemaakten. Dit levert talloze unieke, hilarische en soms zelfs ontroerende verhalen op. Het ene verhaal is breekbaar en ontluisterend; het andere vol humor en overgave. Wie gooide er expres koffie over het spierwitte pak van Ben Cramer? Wat spookten de meiden van Treble uit in de nachtelijke uurtjes? Wat vond Anouk van Bonnie Tyler? Welke internationale deelnemers gingen helemaal los op de Amsterdamse Wallen? Hebben homo's het festival gekaapt? Wat is er waar van de haat-liefderelatie met de hitlijsten? Welke internationale delegatie slenterde in Amsterdam van coffeeshop naar coffeeshop? En, welke excessieve Eurovisie-feestjes werden er door Gay-Krant-icoon Henk Krol georganiseerd?

Maar ook: welke politieke implicaties bracht de Eurovisie-historie met zich mee? Hoe verliep de laatste Nederlandse zege van minuut tot minuut? Waarom gaf Albanië tien punten aan ‘Shine’ van De Toppers? En, welke Deens-Nederlandse romance bloeide er op in de jaren ’60?

Kortom, dit jubileumboek met een heerlijk overzicht van zestig jaar Songfestival-geschiedenis, en met talloze adembenemende anekdotes is dé ultieme opwarmer voor zaterdag 23 mei a.s., de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival. Laat de Songfestivalkoorts maar losbarsten!

Journalisten Richard van de Crommert (1968) en Dave Boomkens (1990) zijn beide kenners en verslaafd aan het evenement. Van de Crommert doet sinds enkele jaren verslag van het Songfestival voor De Telegraaf, Boomkens doet dit als levende encyclopedie vanuit een Rotterdamse huiskamer. Hij schrijft o.a. voor The Post Online.

Het Grote Songfestival Boek
Omvang: 336 pagina’s
Uitvoering: paperback
ISBN: 97890 8975 650 3
Prijs: € 19,95
Een uitgave van Just Publishers.
Avatar gebruiker
a3
 
Berichten: 190
Geregistreerd: 04 mei 2012, 22:48

Keer terug naar Overig

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast