Pagina 1 van 1

Alarmschijf TIP: Maitre Gims - Est-ce que tu m'aimes?

BerichtGeplaatst: 19 maart 2016, 21:49
door MrMusicSteijl
In 2013 had deze Frans-Congolese zanger, rapper, producent en componist Gandhi Djuna of te wel Maître Gims een gigantische Europese hit te pakken met J'me tire, zo waarlijk ook in Nederland. Het nummer stond zo'n ruime 30 weken in de charts.
Daarna werd het zeker niet stil rondom hem, maar helaas in de Nederlandse hitlijsten wel. Zeer onterecht! Er zijn verschillende hits geweest en momenteel loopt het Est-ce que tu m'aimes? al een tijdje warm door Europa. Het nummer is in het voorjaar van 2015 al uitgekomen en het scoorde een grote hit in België, Frankrijk en Zwitserland. Verrassend genoeg behaalde de plaat de nummer één positie in Italië, waar het nu nog in de top 5 staat.
In Zwitserland kwam het nummer begin dit jaar weer binnen in de lijst en momenteel begint Duitsland warm te lopen. Nota bene scoren in Duitsland meer Franstalige hits dan in Nederland.

Dit nummer lijkt daarmee in 2016 een tweede ronde in te gaan. Laten we in Nederland nou eens niet achterblijven en bombardeer dit nummer tot Alarmschijf!! Het is een goede plaat gezongen door een wereldartiest!

Videolink: https://www.youtube.com/watch?v=6TpyRE_juyA

Re: Alarmschijf TIP: Maitre Gims - Est-ce que tu m'aimes?

BerichtGeplaatst: 21 maart 2016, 16:18
door Nico uit Gouda
...volgens mij is 'Slow Down' van Douwe Bob dé kanshebber voor de nieuwe alarmschijf, want dit nummer is de Nederlandse inzending voor het Euro Song Festival, zie http://songfestival.avrotros.nl/ Hartelijke groeten van Nico uit Gouda.