Doe mee met team top40.nl [BOINC]!

In dit forum kun je allerlei zaken melden die met de Top 40 te maken hebben.

Moderator: Lidwien

Doe mee met team top40.nl [BOINC]!

Berichtdoor a3 » 11 aug 2016, 12:45

Tuberculose (tbc) is een van de grootste wereldwijde moordenaars. In 2014 waren er 9,6 miljoen nieuw gediagnosticeerde gevallen en meer dan 1,5 miljoen mensen overleden aan de ziekte. Er werd geschat dat meer dan 1 miljoen van deze nieuwe gevallen (en 140.000 doden) kinderen waren. De World Health Organization (WHO) heeft tbc uitgeroepen tot 's werelds dodelijkste infectieziekte, samen met hiv. Om te helpen bij de bestrijding van deze ziekte, kan je meedoen met [url=http://www.worldcommunitygrid.org/]World Community Grid[/url] aan een project dat Help Stop TB (HSTB) heet. Hoe je dat kan doen en hoe je je kan aansluiten bij ons team 'top40.nl', lees je onder aan dit bericht.

Tbc wordt veroorzaakt door infectie met een bacterie, Mycobacterium tuberculosis (M. tb). Typische symptomen van een actieve tbc-infectie zijn o.a. aanhoudend hoesten, koorts, gewichtsverlies en nachtelijk zweten. Als de infectie niet wordt behandeld, zou dit kunnen leiden tot verhoogde longschade en verspreiding door het lichaam, wat uiteindelijk tot de dood kan leiden. De behandeling van een ongecompliceerde tuberculose-infectie duurt langer dan zes maanden en vereist een combinatie van antibiotica.

Achtergrond
M. tb is een langzame moordenaar en vaak lang latent aanwezig voordat het omslaat naar actieve tbc. Slechte voeding, ouderdom of een verzwakt immuunsysteem kunnen alle het ontstaan ​​van actieve tuberculose in gang zetten. Het is een ziekte die in de lucht zweeft, meestal wordt deze van de ene persoon naar de andere verspreid via een hoestdruppel die bij inademing in iemands longen terechtkomt. De symptomen kunnen beginnen met hoesten, gewichtsverlies en koorts, ontwikkelt zich tot ademhalingsproblemen en bloed ophoesten, en kan zich verspreiden naar andere organen.

Probleem
Hoewel een vaccin en verschillende geneesmiddelen zijn ontwikkeld om te helpen tbc te bestrijden, heeft de tbc-bacterie resistentie tegen beschikbare behandelingen ontwikkeld. Medicijnbehandeling kan twee jaar duren, maar wanneer patiënten de behandeling onderbreken, kunnen de bacteriën resistentie ontwikkelen. Dit, samen met inconsistente beschikbaarheid van medicijnen en een verhoogd risico van besmetting voor hiv-patiënten met een verzwakt immuunsysteem, hebben allemaal bijgedragen tot een heropleving van de ziekte. In bijna de helft van de gevallen in Europa is nu sprake van resistentie tegen ten minste één geneesmiddel en 4% van alle gevallen wereldwijd is bestand tegen een combinatie van medicijnen.

Voorgestelde oplossing
De bacterie heeft een bijzondere laag die deze beschermt tegen vele geneesmiddelen en het immuunsysteem van de patiënt. Onder de vetten, suikers en eiwitten in deze laag bevat de tbc-bacterie typen vetzuurmoleculen genaamd mycolzuren. Help Stop TB zal de enorme hoeveelheid rekenkracht die wordt geschonken door World Community Grid-deelnemers gebruiken om het gedrag van deze moleculen in hun vele configuraties simuleren om beter te begrijpen hoe ze bescherming bieden aan de tbc-bacteriën. Wetenschappers hopen de resulterende informatie te gebruiken om uiteindelijk betere behandelingen voor deze dodelijke ziekte te ontwikkelen.

Team top40.nl
World Community Grid (WCG) brengt mensen al sinds 2004 uit de hele wereld tezamen via het bundelen van ongebruikte rekenkracht van je computer. WCG-projecten draaien met behulp van het computerprogramma 'BOINC'. Ik doe zelf al mee sinds 2009 en toen is ook team top40.nl opgericht.
Team top40.nl heeft inmiddels bijna 168 miljoen punten verzameld en staat daarmee binnen WCG op een 562e plaats. Het team heeft tezamen 88 jaar gerekend en ruim 368.000 resultaten teruggeleverd en staat daarmee op plaats 465. De drie WCG-projecten waaraan team top40.nl tot nu toe het meest heeft bijgedragen, zijn [url=https://secure.worldcommunitygrid.org/research/mcm1/overview.do]Mapping Cancer Markers[/url] (26 jaar), FightAIDS@Home (19 jaar) en [url=https://secure.worldcommunitygrid.org/research/oet1/overview.do]Outsmart Ebola Together[/url] (10 jaar). FightAIDS@Home zit inmiddels in fase 2: [url=https://secure.worldcommunitygrid.org/research/fahb/overview.do]FightAIDS@Home - Phase 2[/url]. Outsmart Ebola Together is daarmee vandaag de grens van 30 miljoen punten voor het team gepasseerd, terwijl Mapping Cancer Markers de 50 miljoen punten nadert.

Hoe doe je mee?
Met je computer, smartphone of tablet. [url=https://secure.worldcommunitygrid.org/reg/ms/viewDownloadAgain.do]Download en installeer het BOINC-computerprogramma[/url], meld je aan via [url=http://join.worldcommunitygrid.org?recruiterId=575391&teamId=Q562J0K4X1]het team top40.nl[/url] en laat je computer meerekenen!
Avatar gebruiker
a3
 
Berichten: 190
Geregistreerd: 04 mei 2012, 22:48

Keer terug naar Berichten die te maken hebben met de Top 40

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron